Chec cu zmeura

de Rocsi in Prajituri, 20 Mai 2011 | 5680 vizualizari

 

Daca tot sunt maine Sfintii Constantin si Elena am zis sa va ofer ceva dulce...Va urez tuturor celor ce poarte aceste nume un sincer si calduros La multi ani!!!Si pentru doamne cate un fir de liliac !!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 albusuri de ou
  • 50 gr unt
  • 3 sferturi de cana zahar
  • 3 sferturi de cana apa minerala(puteti pune si lapte daca aveti la indemana)
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 3 cani si jumatate faina(va poate intra mai putin,sau mai mult)
  • 150 gr zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zmeura:

Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.

batem ouale spuma cu albusurile.

apoi adaugam si zaharul treptat si mixam pana ce acesta se topeste.

punem untul topit si esenta de rom.

adaugam si apa minerala si mai mixam putin.

apoi punem praful de copt ,iar spre final faina ,pe care o incorporam treptat pana obtinem consistenta dorita la aluat.

spalam zmeura in mai multe ape si o scurgem bine.

ungem o tava de chec cu putina margarina si o tapetam cu faina(sau cu hartie de copt,depinde de forma de chec).

punem 3 sferturi din compozitie in tava.

restul de un sfert o amestecam cu cacaua.

turnam si compozitia cu cacaua si o marmoram cu cea alba.

deasupra asezam zmeura.

dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita pana ce checul este copt(faceti testul cu scobitoare).

il scoateti,il lasati sa se racesca apoi serviti!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec de cacao fructe